BARTIN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

BARTIN İLİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİ MAYIS AYI FAALİYET RAPORU.

 

BARTIN İLİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİ MAYIS AYI FAALİYET RAPORU

 

 

 

TOPLANTI NO                   : 06

 

TOPLANTI YERİ                 : MERKEZ İHO TOPLANTI SALONU

 

TOPLANTI TARİH /SAATİ : 02.05.2019           15.30

 

TOPLANTI TÜRÜ              : SEMİNER

 

PAYDAŞLAR                      : DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİ

 

EYLEM / KONU                : Okullarda okutulan seçmeli dersler ile ilgili değerlendirmeler- seçimi, işleyişi, karşılaşılan güçlükler- Okullarda uygulanan güzel örnekler ve paylaşımı

 

TOPLANTI GÜNDEM MADDELERİ

 

Açılış ve yoklama

 

Seçmeli Derslerle ilgili değerlendirmeler (Seçimi, işleyişi, karşılaşılan aksaklıklar)

 

Okullarda uygulanan güzel örnekler ve bunların paylaşımı

 

Dilek ve temenniler – Kapanış

 

 

 

GÜNDEM MADDELERİNİN MÜZAKERE EDİLMESİ

 

Açılış toplantı başkanı tarafından yapıldı. Katılımcılar katılım listesini imzaladılar.

 

Seçmeli Derslerle ilgili değerlendirmelere geçildi.

 

Meslek Dersleri İl Zümre Başkanı Mustafa KÖKDEN (AİHL): Seçmeli derslerin seçimi süreci şubat ayı itibariyle bitmiştir. Şu aşamadan itibaren seçilen alanımızla ilgili dersleri en iyi nasıl verebiliriz, daha verimli hale nasıl hale getirebiliriz, bunların planını yapmak durumundayız.

 

Mustafa DANIŞMAN (Şube Müdürü) : Seçmeli derslerin uzmanı sizlersiniz. Gerek seçimi gerekse işlenmesi aşamasında sizlerin sorumluluğu büyük. Seçmeli ders konusunu doğru tanıtmak zorundayız. Zorlamak ve bilinçsizce seçim yapmak doğru değil.

 

Okullarda uygulanan / uygulanacak olan güzel örneklerin paylaşımı

 

Meslek Dersleri İl Zümre Başkanı Mustafa KÖKDEN (AİHL): Okullarımızda derslerimizle ilgili ne türlü etkinlikler yapıyoruz? Biz İmam Hatip Lisesi olarak önümüz Ramazan ayı olduğu için yoğun bir faaliyet programı gerçekleştireceğiz. Öğrencilerimizin teravih namazı, kadir gecesi programları var. Ayrıca yurdumuzda da değişik faaliyetlerimiz olacak.

 

Fahri DEMİRAL (Turgut Işık Sağlık Meslek Lisesi): Okulumuzda Cuma namazı etkinliği yapıyoruz. Öğrencilerimizle yakında bulunan camiye her Cuma toplu olarak gidiyoruz. Öğrencilerimiz bu etkinliğe seve seve gidiyorlar.

 

Zafer GÜNER (M. Kemal Ortaokulu): Akıllı tahtalardan veya farklı araçlardan dini içerikli müzikler (ilahiler) dinliyorlar. Bu öğrencilerin hoşuna gidiyor, Dinlerken ve dinlenirken de öğreniyorlar.

 

Mustafa DANIŞMAN (Şube Müdürü) : Ticaret Meslek Lisesinde pansiyondaki kız öğrencilerden Ramazan ayında teravih için hoca talebinde bulundular. Bu çok güzel ve memnuniyet verici.

 

Kadir UZTAY (Arıt YİBO) : Dürüst market uygulaması yapıyoruz. Herhangi bir satıcı olmadan alış veriş yapan öğrenciler, hem otokontrollerini sağlıyor hem de dürüstlük, hak, adalet kavramlarını uygulamalı olarak görüyorlar.

 

Mustafa KÖKDEN (AİHL): Az kullanılmış fakat yeni olan kıyafetleri temin ederek okullarımıza kazandırdık. Gerçekten ihtiyaç sahibi, özellikle köy yerlerinde vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz var. MEM kanalıyla yaptığımız bu faaliyet köy yerlerinde durumu iyi olmayan öğrencilere okul idareleri tarafından ulaştırıldı. Bu da güzel bir uygulama oldu.

 

Rıdvan BODUR (Hendek yanı Ortaokulu) : Ramazan için öğretmenler arasında bir iftar programı hazırlamayı planlıyoruz.

 

Mustafa DANIŞMAN (Şube Müdürü) : Ramazan ayı  programları düzenlerken fakirlerin sofralarına gitmek gerekir.  Üzülerek belirteyim ki, zengin sofralarına ya da şatafatlı davetlere katılıyoruz.

 

Fatma Betül GÖKER (Güzel Sanatlar Lisesi) : Biz bir araya gelemiyorsak da fakirler için bir organizasyon yapalım. Din Kültürü öğretmenleri olarak maddi anlamda destek verelim.

 

Neslihan KÜÇÜK (Köksal Toptan Anadolu Lisesi) : Biz Bartın’da iftar çadırı göremedik. Bizler Din Kültürü öğretmenleri olarak bir iftar organizasyonu yapabiliriz.

 

Gülhan GÜNENÇ (Bartın Anadolu Lisesi) : İftar işi biraz yarışa dönmüş vaziyette. Bu yarış, israfa veya rekabete sebebiyet veriyor. Yine bu durum bazı noktalarda gösteriş ve samimiyetten uzak bir duruma dönüşebiliyor.

 

Dilek ve temenniler

 

Kadriye AKKOYUN (Gazi Ortaokulu) : Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi  öğretmenleri olarak her ay veya periyodik bir zamanda kitap belirleyip onun kritiğini yapabiliriz. Bu mesleki gelişim açısından da çok faydalı olacaktır.

 

Fatma Betül GÖKER (Güzel Sanatlar Lisesi) : Öğrenci davranışları konusunda meslektaşlarımız arasında fikir alış verişi yapmamız faydalı olur. Bu konuda alanında  uzmanlaşmış ve tanınmış kişileri ilimize getirebiliriz. Örneğin Muhammet Yılmaz hocamız gerek eserleriyle gerek tecrübeleriyle öğrencilerimize ve bizlere ufuk açabilir. Yılda bir veya iki defa böyle bir etkinlik olabilir.

 

Ahmet KULOĞLU (Merkez İHO Müdürü) : Derslerin etkinlik şeklinde işlenmesi çok daha faydalı olur kanaatindeyim. Bu yolla öğrenciler hem daha çok şeyler öğreniyorlar, hem de sıkılmadan ders görüyorlar. Bu özellikle ilk ve ortaokul seviyesindeki öğrenciler için çok daha faydalı olacaktır.

 

Rıdvan BODUR (Hendek yanı Ortaokulu) : Başta Allah’ın varlığı gibi konular olmak üzere öğrencilerden çokça sorular gelmekte. Bu sorulara cevap konusunda değişik fikir ve görüşler ile bakış açıları bizim de ufkumuzu açar. Onun için böyle bir toplantının tertip edilip bu konuların konuşulması faydalı olacaktır.

 

Mehmet AYDIN ( Köksal Toptan Anadolu Lisesi) : Rıdvan hocamın görüşüne katılıyorum. Zaman zaman değişik okullardaki öğretmenlerimizin belki bir konuda değişik görüş ve cevapları olabiliyor. Bazen bu durum öğrencilerde kafa karışıklığına da sebebiyet verebiliyor. Bu açıdan böyle toplantılar önemli.

 

Gülhan GÜNENÇ (Bartın Anadolu Lisesi) : Dersimizle ilgili merak edilen soru, yorum ve tartışmaların yapıldığı DİKAB paylaşım siteleri var. Ben bunlardan yararlanıyorum. Buralarda pek çok soruya değişik açılardan cevap bulabiliyoruz. Ayrıca bu yıl geçti ama önümüzdeki yıllarda bu tür toplantıların zamanının ayarlaması iyi olur.

 

Mustafa KÖKDEN (AİHL): Ben katılım ve katkıları için bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

 

 

 

 

Gölbucağı Mahallesi Gazhane Caddesi No 6/3 Merkez/BARTIN - 0378 227 68 90 /5 Hat

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.