BARTIN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

BARTIN İLİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİ ARALIK AYI FAALİYET RAPORU.

 

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMEN GELİŞİM PROGRAMI

BARTIN İLİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİ ARALIK AYI FAALİYET RAPORU


TOPLANTI NO                   : 03

TOPLANTI YERİ                 : MERKEZ İHO TOPLANTI SALONU

TOPLANTI TARİH /SAATİ : 19.12.2018           15.30

TOPLANTI TÜRÜ              : SEMİNER

PAYDAŞLAR                      : DİKAB ÖĞRETMENLERİ / İL MÜFTÜSÜ

EYLEM / KONU                : Kur’an eğitiminde verimlilik, Kur’an-ı Kerim öğretim yöntem ve teknikler üzerinde okumalar ve müzakereler.


  • Katılımcılara Din Öğretimi Genel Müdürü Sayın Nazif YILMAZ’ ın yazdığı “Kur’an-ı Kerim’i Nasıl Öğretelim” isimli kitap dağıtıldı.

  • Toplantı başkanı Mustafa KÖKDEN, K. Kerim eğitiminin nerelerde verildiği konusunda kısa bir tarihçe sundu. Bu eğitimin verilmesinde Müftülükler ile işbirliğinin önemine işaret etti.

  • Bartın İl Müftüsü Mahmut GÜNDÜZ; “İmam Hatip Okulları dışında bulunan okulların Din Kültürü öğretmenleri ile tanışmaktan ve çalışmaktan mutlu oldum” dedi. İcra ettiğimiz mesleğin sorumluluk isteyen bir meslek olduğunu, bunun yanında Allah kelamı Kur’an-ı Kerim’in öğretilmesinin çok daha önemli olduğunu belirtti. İmam Hatip okulları dışındaki okullarda Kuran derslerinin olması büyük bir nimet. Bu vesile ile merkezi vaazımızda da bu konuyu gündeme getirdim.

    Kur’an öğretiminde önemli bir konuya temas eden GÜNDÜZ, harflerin telaffuzunun bazı öğrenciler için sorun teşkil edebileceğini fakat bunların fazla sorun yapılmaması gerektiğini belirtti. Önemli olanın dersi sevdirmek olduğunu ayrıntılar üzerinde fazla durmamak gerekti- ğini ifade etti. Müftülüğümüz ve Başkanlığımız her türlü materyal temini, özellikle Kur’an elif-bası temin edebilir.

  • Mustafa DANIŞMAN (Şube Müdürü) : Seçmeli Kur’an-ı Kerim dersi 2 saat deyip geçmeyelim. Bazı arkadaşların süre azlığından yakındığını biliyorum. Ancak bu tür problemler değişik yöntem ve teknikler kullanılarak giderilebilir. Örneğin bilen öğrencilerin bilmeyenlere öğretmekle görevlendirmek gibi. Yani vermek istedikten sonra ne kadar ders saati az olsa da çok şeyler yapılabilir.

  • Mustafa KÖKDEN (Toplantı Başkanı) : Burada bilgi ve tecrübelerimizi paylaşabiliriz. Birimizin uygulamış olduğu bir yöntem, diğer arkadaşlar için de yararlı olabilir. Diyanet İşlerinin yayınlamış olduğu cüzler var. Bunların ilk etapta faydalı olduğunu düşünüyorum. Kısaca materyal açımızdan sıkıntımız yok.



Gölbucağı Mahallesi Gazhane Caddesi No 6/3 Merkez/BARTIN - 0378 227 68 90 /5 Hat

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.